Monday, 22 March 2010

TIME FLY SOOOO FAST!!!!

Today its already 22nd March 2010

Dah genap 2 bulan duduk kat negara yang pernah menjajah Malaysia dulu. United Kingdom!

Being as outsider kat sini mmg totally different dengan duduk kat negara sendiri.

Lots of new things I have to adapt:-

1. Have to get us my self dengan weather yg macam duduk dalam freezer. Currently suhu sekarang 10 degree dah panas skit since nak masuk Spring, kalo past two month mmg suhu bawah 5 degree.

2. Jalan laju. I do lots of walking here, since malas nak bawak kereta sebab manual. dah lama xbawak manual car takut melompat pulak kereta kang! Kat sini semua org jalan laju but I like to lenggang kangkung sbb amat sayangkan lemak2 kat badan ni, which is not good haha tp kat sini my those lemak sgt berguna coz boleh jadi penebat sejuk!

3. I learn to cook. Kat Malaysia jarang sgt nak masak, okay! Macam2 benda I cook for my family hehe act just for me, husband n my little girl (baru 18m makan pon main2). Unbelievable I have already made nasi tomata, nais ayam, nasi lemak, ayam tandoori,kambing panggang, grill salmon, pizza, macaroni bakar, cheese cake, chocolate cake, carrot cake, apam balik dan lain-lain huhu. Ops lupa menu yg must have everyday bubur ayam for my little Fatihah n sambal belacan for papa Fatihah.

4. Be a true housewife, buat semua kerja2 rumah, memasak, membasuh, mengemas, menjaga anak, mengajar anak, melayan suami... fuhh! its really a tought work. Since i dah 2 tahun berjauhan dengna husband not really feel like real wife. Skang baru nak rase hehe. Really salute my beloved mama n all mommy2 yang working n tak menggunakan khidmat bibik.

5. I have to watch Upin & Ipin everyday, since Fatihah mmg die hard fans cartoon ni, Hari2 kena tgk kat youtube sampai aku dah buleh hafal script cartoon ni!

6. Polish my english... is it? hehe don't think so!

4 comments:

Fauzan Mohd Jakarni said...

tambahan utk no. 7: majukan ladang FARMVILLE & teruskan impian sbg petani moden :)

Hanani Mansor said...

tq darling for adding no 7 hehe

yunz_02 said...

hehe.. a good start to be seorg petani. eh btw u stay kt mana? in malaysia ke? :)

Hanani Mansor said...

Yunz I currently dekat Nottingham UK, my husband study kat sini i teman for one year. Jadi petani mmg best!