Thursday, 19 August 2010

Cerita Ramadhan di Perantauan

Sedar tak sedar dah seminggu kita berpuasa.... wah cepatnye seminggu dah habis
Berapa banyak la amalan yang dapat aku buat seminggu ni???

Puasa di perantauan.... macam mimpi je dapart experience berpuasa kat UK ni... satu pengalaman yang sangat manis untuk diceritakan pada anak cucu nanti hehe (kalau la Allah panjangkan umur untuk ada cucu)

Puasa this year jatuh musim summer... so siang panjang dekat 17 jam jugak la berpuasa huhu... nasib la weather kat sini sejookk... so tak rasa dahaga sgt... lapar confirm la rasa sbb badan banyak bakar kalori nak panaskan badan.... tp alhamdulilah boleh lagik bertahan 17 jam.

So far so good!!! alhamdulilah walopon pregnant dah nak masuk 7 month masih buleh bertahan, dipermudahkan urusan berpuasa kali ni! Baby pon sehat n aktif kick boxing dalam perut... Insy anak mama akan jadi anak yg kuat... belum lahir dah merasa puasa 17 jam :)

Kat sini best puasa sebab banyak masa terluang, almaklum tak kerja, breakfast & lunch tak yah masak (yeeehooo!!!) so boleh la replace ngan buat amal baca quran, baca buku (tapi tak lama mana pon :P), melepak, melepek, melayan si comel ku main n yang paling tak buleh tak buat baca blog orang... blog sendirik di anak tirikan :P

Bulan puasa ni menguji skill aku memasak... yolah takde PARAM ke BARAM ke nak beli lauk berbuka... tapi kat Mesia aku tak g sgt pon hehe sbb dok ngan parents hehe... tapi masa study kat UPM dulu wajib tu gie PARAM Sri Serdang.......fuhhh terbaikk!!!

Hari-hari fikir nak masak ape... ape yer nak masak hari ni? petang kang baru dtg idea nak masak ape :P tapi sambal sotong semalam banyak lagik... boleh recycle kuikui... nasib la husbnad ku yang tercinta tak kesah makan lauk semalam... aku yang ngade2 tak mo makan lauk semalam, tak lalu konon pregnant2 nih :P

No comments: