Thursday, 29 April 2010

THE FIRST CRY

This is my second year to celebrate MOTHER'S DAY

HAPPY MOTHERS DAY TO MY MAMA & ALL MOMMIES IN THE WORLD

Contest organized by MOM BLOGGER PLANET


and sponsored by ALICEWONDER.COM

CLICK HERE FOR DETAIL CONTEST
end 7th May 2010


Fatihah dilahirkan jam 2.10pagi 31 Ogos 2008. Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 51. She is MERDEKA BABY!!!
Tangisan pertama Fatihah adalah tangisan bayi yang paling indah pernah aku dengar. Semua sakit yang ditanggung beberapa jam before deliver hilang bila mendengar tangisan si kecilku.

Welcome to your new world sayang. First time nurse hand on my little sweetheart yg baru keluar dari oven, she already open her tiny eyes to see her brave mom =) Rase nak cium jer tapi nurse tak bagi coz my baby masih berdarah belum dibersihkan.

Even though aku kena induce due to my high blood pressure masa pregnancy and she is born underweight, only 2.05kg, alhamdullilah mommy and baby, both sihat. But the sad part, aku tak dapat nak breastfeed my little one sebab susu tak produce lagi. Sangat sedih tengok mulut Fatihah macam anak burung nak susu, tapi apekan daya...

Deliver without husband di sisi make me strong, Alhamdulillah I still have my beloved Mama to accompany me at labour room. Macam tu la Mama rasa, masa nak lahirkan aku dulu kan... besarnye pengorbanan seorang ibu. Aku dapat banyak sms and call, congratulate me for my newborn merdeka baby. Ada satu yang aku akan ingat sampai bila-bila. "Tahniah kerana selamat melahirkan umat Nabi Muhammad, didiklah ia menjadi khalifah di bumi Allah" Besar tanggungjawab aku lepas ini.

My Little Sweetheart

2 comments:

mamaaerish@eb said...

slm,

eb nk mtk emel add boleh?... eb nk invite msk blog sbb terpaksa privatisekan... sori yer sshkan... tq..

abbyal_bakri@yahoo.com

Hanani Mansor said...

buleh aja, nani_pojan@yahoo.com